Comemorarea a 125 de la înființarea Spitalului orășenesc Țăndărei

În ziua de joi, 20 octombrie 2022, Spitalul Orășenesc din Țăndărei a sărbătorit 125 de ani de la înființare, prilej cu care a fost sfințită o troiță, montată în curtea instituției medicale, spre pomenirea cadrelor medicale și auxiliare care s-au mutat la Domnul, inclusiv pentru cei decedați de Covid 19.

Troița a fost oferită de către preoții Cercului Pastoral Misionar Țăndărei și sfințită de un sobor, sub protia părintelui protopop Marian Pătărlăgeanu. De asemenea, a fost săvârșită și slujbă de pomenire a celor trecuți la cele veșnice.

Părintele protopop a înmânat doamnei manager Constantin Maria o icoană cu Sfântul Ierarh  Nectarie, în semn de apreciere pentru întreaga activitate în domeniul medical.

Între Cercul Pastoral Misionar Țăndărei și Spitalul orășenesc Țăndărei există un parteneriat activ de peste 15 ani, în cadrul căruia preoții săvârșesc slujbe pentru cei aflați pe paturile spitalului, pentru cei aflați în suferință, îi cercetează pe aceștia la vreme de încercare, oferind într-un cuvânt asistență religioasă bolnavilor.

Related Posts

Sari la conținut