Sfântul Ierarh Nicolae, făcătorul de minuni, binecuvintează Municipiul Fetești

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în perioada 7-9 octombrie 2022, au fost aduse la biserica parohială cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, parohia Fetești Gară II, Protopopiatul Fetești, moaștele Sfântului Ierarh Nicolae, păstrate la parohia Amara I.

Evenimentul a început vineri, 7 octombrie, la orele 16, când delegația rânduită de Preasfințitul Părinte Vincențiu, condusă de părintele Consilier Cristi Gavrilă, preot paroh la parohia Amara I, a fost întâmpinată de către părintele Protopop de Fetești Marian Pătărlăgeanu, împreună cu preoți și credincioși, veniți în număr mare în fața Monumentului Eroilor din Parcul Mare al Municipiului Fetești.

Procesiunea a plecat spre biserica „Adormirea Maicii Domnului” din cartierul Coloniști, unde racla cu sfintele moaște a fost depusă într-un foișor frumos împodobit din curtea bisericii, alături de racla cu o părticică din moaștele Sfântului Ierarh Nectarie, care se păstrează în biserica parohială din luna iunie a anului 2016.

Preoții slujitori ai parohiei, Niță Gheorghe și Niță Ion Lucian, alături de alți părinți cu evlavie și dragoste de sfinți, au săvârșit în fiecare seară Taina Sfântului Maslu, pentru tămăduirea sufletească și trupească a pelerinilor veniți la închinare.

Duminică, 9 octombrie, sub protia Preacuviosului părinte Arhimandrit Rafail, Vicar Eparhial, s-a săvârșit Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur. Soborul de preoți a fost alcătuit din părntele Consilier Gavrilă Cristi, părintele Protopop Pătărlăgeanu Marian, părintele secretar Dumitru Marius, preoții Niță Gheorghe, Niță Ion Lucian, Argatu Iulian, arhidiaconul Bucur Rodian și diaconul Turtoi Iulian.

În cuvântul de învățătură, părintele Vicar Rafail a relatat celor prezenți că Hristos a venit ca să alunge frica cea veche din oameni, să aducă o frică nouă, cea de păcat, iar prin cuvântul Său, Mântuitorul Iisus Hristos a înviat și învie sufletele păcătoșilor care au murit mai înainte de moartea trupească.

Din încredințarea Preasfinției Sale, părintele Consilier Gavrilă Cristi a acordat 2 diplome de binefăcător celor 2 epitropi ai parohiei, care s-au implicat și au ajutat foarte mult la definitivarea sfântului locaș.

La slujbă a participat un număr mare de credincioși, alături de domnul Primar Șonchereche Laurențiu și de alte oficialități locale.

La sfârșitul zilei, preoții Niță Gheorghe și Niță Ion Lucian, cu multă evlavie și recunoștință, au ridicat racla cu moaștele Sfântului Nicolae și au pornit spre localitatea Amara, unde au fost depuse la biserica parohială care s-a învrednicit de binecuvântarea lor.

Municipiul Fetești și biserica parohială „Adormirea Maicii Domnului” s-au mai bucurat de aducerea moaștelor Sfântului Apostol Andrei în anul 2012, a moaștelor Sfinților Împărați Constantin și Elena în anul 2013, precum și a Sfântului Ierarh Nectarie în anul 2016.

Au fost trei zile pline de har, de emoție și de binecuvântare, căci toți credincioșii care au venit la închinare au plecat cu pace în suflete și cu nădejdea că vor dobândi ajutor de la Dumnezeu, Cel în Treime lăudat, prin mijlocirea sfinților Săi.

 

A consemnat preot Niță Ion Lucian, parohia Fetești Gară II

Related Posts

Sari la conținut