Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor, prăznuite în comuna Borcea

Joi, 2 iunie 2022, după săvârșirea Sfintei Liturghii, preoții din comuna Borcea, alături de credincioși, au sărbătorit Înălțarea Domnului și i-au cinstit pe eroii neamului nostru cu inimile.

Au evocat în rugăciune și în acordurile Imnului Eroilor sentimente de mulțumire și recunoștință față de cei care și-au jertfit viața ca să ne lase nouă credința ortodoxă străbună, o țară unită și liberă în care să putem trăi în pace și liniște.

Au fost momente de răgaz duhovnicesc, în care fiecare credincios și-a amintit de dragostea, truda și jertfa înaintașilor eroi pentru credința ortodoxă străbună, pentru țară, pentru idealul sfânt al unității și demnității noastre ca neam.

„Eroii sunt memoria vie a istoriei noastre și exemplu tuturor generațiilor de jertfă pentru credință și neam. În sfânta zi a Înălțării Domnului, îi pomenim așa cum se cuvine pe toți eroii, deoarece prin jertfa lor pe câmpul de luptă a fost posibilă Învierea neamului românesc”, a spus la momentul potrivit domnul Aniel Theodor Nedelcu Pațurcă, Primarul Comunei Borcea.

Să-i avem totdeauna în inima noastră pe eroii neamului nostru, rugându-ne lui Dumnezeu să le dea odihnă și fericirea veșnică!

 

A consemnat pr. Zăldoiu Nelu

Related Posts

Sari la conținut