Tradiții și obiceiuri de Paște explicate copiilor la sediul Protopopiatului Fetești

Luni,  18 aprilie 2022, la sediul Protopopiatului Fetești, a avut loc o activitate prin care copiii proveniți din familii aflate în dificultate, au învățat despre semnificația tradițiilor și obiceiurilor de Pasțe.

Sărbătoarea Pascală este cea mai mare sărbătoare creștină, ea ne aduce aminte de Învierea Domnului nostru Iisus Hristos din morți. Pregătirea pentru Sărbătoarea Pascală se face atât din punct de vedere spiritual –prin post și rugăciune, cât și din punct de vedere lumesc- prin primenirea caselor, pregătirea bucatelor și vopsirea ouălor.

În cadrul activității, copiii au învățat, de la lucrătorul social Spătaru Melania, că: Pasca este cea care dă numele sărbătorii, iar ea se coace în Joia Mare sau sâmbăta, înainte de Paște. Tradiția vopsirii ouălor de Paște, provine dintr-un obicei premergător creștinismului. Pentru români încondeierea ouălor de Paște are o importanță deosebită și nu există gospodărie unde să nu fie ouă de Paște.

Cei 15 copii prezenți au pregătit fiecare, câte un coșuleț tradițional de Paște, cu  ouă roșii, încondeiate de ei, iar la sfârșit fiecare copil a primit cate o pungă cu dulciuri.

 

A consemnat lucrător social SPĂTARU MARIA-MELANIA, Protopopiatul Fetești

 

Related Posts

Sari la conținut