Taina Sfântul Maslu la parohia Perișoru II

Vineri, 18 martie 2022, cercul pastoral Borcea – Ștefan cel Mare a săvârșit Taina Sfântul Maslu în parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva” Perișoru II. Credincioșii s-au rugat pentru sănătatea celor neputincioși din comunitate și lume și au trăit împreună cu preoți bucuria adunării în biserică.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de părintele Tudose Nicolae. Enoriașii prezenți au ascultat cu atenție cât de importantă este Taina Sfântului Maslu săvârșită în orice perioadă a anului bisericesc și cu atât mai mult în Postul Mare și în aceste vremuri tulburi, pentru liniștea și sănătatea noastră sufletească și trupească.

Părintele a subliniat ca practicarea Sf. Taine este încă din timpul Sfinții Apostoli, este atestată în Epistola lui Iacob: „De este cineva bolnav între voi, să cheme preoții Bisericii și să se roage pentru el, ungându-l cu untdelemn în numele Domnului. Și rugăciunea credinței va mântui pe cel bolnav și-l va ridica pe el Domnul, iar de va fi făcut păcate, se vor ierta lui“ (Iacob 5, 14-15).

La final, părintele Paroh Petre Nicolae a ținut să le mulțumească tuturor pentru implicarea de care au dat dovadă.

A consemnat Preot Zăldoiu Nelu

Related Posts

Sari la conținut