Parohia Ștefan cel Mare a organizat marți, 15 martie 2022, sub coordonarea preotului paroh Ionel Gabriel Buliga, un moment de cateheză numit – „Viața, dar de la Dumnezeu”.

Părintele paroh Ionel Gabriel Buliga a început cateheza cu o rugăciune rostită împreună cu copiii, apoi a prezentat copiilor, într-un mod atractiv și interactiv, tema propusă, iar copiii s-au arătat nerăbdători să răspundă întrebărilor legate de conținutul catehezei.

S-au prezentat copiilor aspecte legate de ceea ce reprezintă viața fiecăruia,  s-au prezentat argumentele pentru desfășurarea Marșului pentru viață de pe data de 26 martie 2022 și au fost sfătuiți să prețuiască viața, aceasta fiind darul cel mai de preț pe care Dumnezeu l-a dat oamenilor.

Sfântul Ioan Damaschin, a completat părintele Marian Manole,  ne spune ca Dumnezeu ne-a creat „spre a fi fericiți și bucuroși”. De cele mai multe ori Iisus și Sf. Apostolii folosesc în dialogurile lor cu oamenii expresii precum „Bucurați-vă” sau „Pace vouă”. Bucuria de a trăi  dă un semn dumnezeiesc vieții. De aceea suntem datori să o păstrăm ca pe un dar divin viața: „Pus-am înaintea ta viața și moartea, binecuvântarea și blestemul. Alege viața ca să trăiești tu și urmașii tăi” (Deuteronomul 30.19). Așadar,  este  în firea lucrurilor și voia lui Dumnezeu ca să alegem viața și binele.

Au participat două clase de copii, doamnele profesoare care predau religia, Duțu Lorena și Costache Adina și doamna director Tănase Lenuța.

 

 

A consemnat Preot Zăldoiu Nelu

Related Posts

Sari la conținut