Maslu de obște la Parohia Borcea I

Luni, 14 martie 2022, în cadrul Cercului Pastoral Borcea – Ștefan Cel Mare a avut loc slujba Sfântului Maslu de obște, la Biserica Sfântul Nicolae – Parohia Borcea I. Slujba a fost oficiată de un sobor de 7 preoți din mai multe parohii.

Credincioșii au fost de fața la săvârșirea Sfintei Taine într-o atmosferă de mare emoție și unire în rugăciune, pentru primirea lucrării tămăduitoare a Duhului Sfânt.

Cu toții găsesc vindecare și încurajare în fața bolii ca drum spre întărirea credinței. Sufletul se întărește prin harul Sfântului Duh și prin rugăciunile de iertare și vindecare rostite de preoții slujitori. Aceștia își pun mâinile și epitrahilul asupra credincioșilor și îi ung cu untdelemn sfințit.

Textele care s-au citit din Sfânta Evanghelie sunt grăitoare despre puterea vindecătoare a credinței. Dar și despre atitudinea pe care Mântuitorul Nostru Iisus Hristos o așteaptă din partea noastră, pentru a fi sănătoși. Iubirea de aproapele, iertarea, milostivirea sunt temelia vindecării.

În cuvântul de învățătură, părintele Tudose Nicolae sublinia faptul că Taina Sfântului Maslu este un test al iubirii și regăsirii. În pilda Fiului risipitor aflăm că acesta „era pierdut și s-a aflat, mort și a înviat”. Aceeași stare o trăiește și un om bolnav care se regăsește în Biserică în brațele pline de dragoste și căldură ale lui Dumnezeu.

Bucuria și bogăția zilei au fost copleșitoare și dăm pentru toate slavă lui Dumnezeu.

 

A consemnat preot Zăldoiu Nelu

Related Posts

Sari la conținut