Prohodirea părintelui Bârsan Teodor, fost slujitor al parohiei Țăndărei Oraș

          Părintele pensionar Bârsan Teodor, cel care a fost păstorul duhovnicesc al parohiei „Sfinții Voievozi” – Țăndărei Oraș, județul Ialomița, Protopopiatul Fetești, a trecut la cele veșnice. Părintele a trecut la Domnul la vârsta de 70 de ani, după o lungă boală cu care a luptat și pe care a sperat mereu să o învingă.

          Preotul iconom stavrofor Teodor Bârsan a avut o bogată activitate administrativă, pastorală și socială atât în parohia Platonești, unde a slujit încă din anul 1973, cât și la parohia Țăndărei Oraș, unde a păstorit între anii 1986-2016.

          Fiii și fiicele duhovnicești ai Părintelui Teodor Bârsan, toți cei care l-au cunoscut și prețuit, care l-au iubit până la sfârșit pe păstorul și părintele lor s-au despărțit cu multă durere în ziua de miercuri, 8 septembrie 2021, la ziua praznicului Nașterii Maicii Domnului, de cel care i-a îndrumat duhovnicește spre calea mântuirii.

          Slujba de înmormântare a fost oficiată de  preoții Protopopiatului Fetești, sub protia părintelui Gavrilă Cristi, Consilier Administrativ al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor și sub coordonarea părintelui Pătărlăgeanu Marian, Protopop de Fetești.

          Să-l pomenim cu toții pe părintele Teodor, rugându-L pe Mântuitorul Hristos, Biruitorul morții, să-i ierte toată greșeala, cea cu voia și cea fără de voie și să-i facă parte de slujirea cea veșnică în soborul aleșilor Lui.

          Veșnică odihnă robului lui Dumnezeu, preotul Teodor, fratele nostru, și pomenirea lui din neam în neam!

Related Posts