Prohodirea părintelui Bârsan Teodor, fost slujitor al parohiei Țăndărei Oraș

          Părintele pensionar Bârsan Teodor, cel care a fost păstorul duhovnicesc al parohiei „Sfinții Voievozi” – Țăndărei Oraș, județul Ialomița, Protopopiatul Fetești, a trecut la cele veșnice. Părintele a trecut la Domnul la vârsta de 70 de ani, după o lungă boală cu care a luptat și pe care a sperat mereu să o învingă.

          Preotul iconom stavrofor Teodor Bârsan a avut o bogată activitate administrativă, pastorală și socială atât în parohia Platonești, unde a slujit încă din anul 1973, cât și la parohia Țăndărei Oraș, unde a păstorit între anii 1986-2016.

          Fiii și fiicele duhovnicești ai Părintelui Teodor Bârsan, toți cei care l-au cunoscut și prețuit, care l-au iubit până la sfârșit pe păstorul și părintele lor s-au despărțit cu multă durere în ziua de miercuri, 8 septembrie 2021, la ziua praznicului Nașterii Maicii Domnului, de cel care i-a îndrumat duhovnicește spre calea mântuirii.

          Slujba de înmormântare a fost oficiată de  preoții Protopopiatului Fetești, sub protia părintelui Gavrilă Cristi, Consilier Administrativ al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor și sub coordonarea părintelui Pătărlăgeanu Marian, Protopop de Fetești.

          Să-l pomenim cu toții pe părintele Teodor, rugându-L pe Mântuitorul Hristos, Biruitorul morții, să-i ierte toată greșeala, cea cu voia și cea fără de voie și să-i facă parte de slujirea cea veșnică în soborul aleșilor Lui.

          Veșnică odihnă robului lui Dumnezeu, preotul Teodor, fratele nostru, și pomenirea lui din neam în neam!

Related Posts

Sari la conținut