Proiectul social „O altă șansă!”- ediția a IV-a

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Biroul de Asistență Socială din cadrul Protopopiatului Fetești, a demarat în luna august 2021- Proiectul social ,,O altă șansă!” – ediția a IV-a.

Proiectul a obținut o finanțare nerambursabilă în valoare de 7.800 lei din partea Primăriei Municipiului Fetești și are ca beneficiari 10 copii.

Obiectivele proiectului sunt: însușirea deprinderii de cântat la chitară acustică în termen de 2 luni, prin înființarea unui curs de chitară acustică; informarea unui număr de 10 familii cu privire la rolul muzicii asupra dezvoltării capacității de memorare a copilului, a imaginației, a creativității și educației propriilor copii, prin derularea unor întâlniri cu Părintele Jugănaru Florin, de la Parohia Săveni – Protopopiatul Fetești; îmbunătățirea capacității de relaționare și comunicare cu cei din jur, în cazul celor 10 copii implicați în proiect, pe parcursul celor 2 luni de desfășurare a activităților din cadrul Proiectului; promovarea metodelor de educație non-formală prin folosirea acestora în cadrul activităților de la nivelul atelierului.

În cadrul întâlnirilor, copiii, sub îndrumarea Părintelui Jugănaru Florin, au învățat noțiuni introductive despre ce înseamnă un instrument muzical, precum și să realizeze acorduri muzicale.

La sfârșitul atelierului, beneficiarii au fost serviți cu gustări reci, dulciuri și răcoritoare.

Prin derularea proiectului social „O altă șansă”, copiilor beneficiari li se va deschide sufletul pentru cultură, pentru cunoaștere, pentru frumos și mai ales pentru creativitate.

 

 

A consemnat asistent social Stanchi Laura Alina- Protopopiatul Fetești.

Related Posts

Sari la conținut