Prăznuirea Sfântului Ierarh Nectarie la Parohia Fetești Gară II

Duminică, 08 noiembrie 2020, la biserica parohială cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Fetești unde se află spre închinare din luna iunie a anului 2016 o părticică din moaștele Sfântului Ierarh Nectarie, au început slujbele închinate acestui mare ierarh și făcător de minuni.

Preaslăvindu-l pe Sfântul Nectarie și spre folosul duhovnicesc și trupesc al celor ce au fost prezenți, s-a săvârșit în ajun Vecernia cu Litie și Acatistul Sfântului, iar în ziua praznicului Utrenia, Sfânta Liturghie și după amiază Taina Sfântului Maslu. Soborul de preoți slujitori a fost alcătuit din preacucernicul părinte Dumitru Marius – secretar al Protopopiatul Fetești, preotul paroh Niță Gheorghe, preotul Manolache Victor, preotul Niță Lucian și preotul Mocanu Tatian.

Cuvântul de învățătură a fost ținut de părintele Manolache Victor, care a evidențiat personalitatea Sfântului, mai ales că în acest an se împlinesc 100 de ani de la mutarea sa la Domnul. Chipul Sfântului Ierarh Nectarie ne-a pecetluit veacul cu semnele deplinei sale smerenii, ale răbdării, ale tăcerii grăitoare, fiind un om ce a slujit Biserica și care si-a iubit semenii cu multă dăruire și lepădare de sine. Sfântul Nectarie este sfântul minunii și al nădejdii răsădite in fiecare suflet îndurerat.    

 

A consemnat Preot II Niță Lucian, parohia „Adormirea Maicii Domnului” Fetești Gară II

Related Posts

Sari la conținut