Noi acțiuni catehetice cu copiii parohiei Feteștii Noi

     Perioadele de toamnă și de iarnă ne aduc mai aproape unul de celălalt, ne poartă cu gândul la rugăciune și la aproapele.

         Din dorința de a petrece timp plăcut și benefic tuturor, ne-am întâlnit în seara zilei de 19 septembrie 2020 cu copilașii grupului de cateheză la biserica cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” din Feteștii Noi și am participat la slujba Vecerniei.

         Dupa Vecernie, am vorbit despre sfinții a căror prăznuire se apropie și ne-am îndreptat gândurile în mod special către Sfanta Parascheva. Am citit un material despre viața Sfintei, apoi am vorbit despre frumusețile Moldovei, despre grija pe care Sfânta ne-o poartă și despre minunile săvârșite. Frumusețea pădurilor colorate în acest anotimp ne-a determinat să realizăm ghinde…așa că am realizat din hârtie colorată ghinde vesele.

         Copiii au fost încântați, au lucrat frumos, s-au ajutat unii pe ceilalți și și-au promis că se vor mai întâlni și în săptămânile următoare.

         La sfârșit de septembrie, împreună cu copilașii grupului de cateheză din parohia Feteștii Noi am recitat versuri despre colorata și bogata toamnă. Doamnele preotese Duță Maria și Mocanu Florentina i-au îndrumat pe copilași să pregătească o surpriză credincioșilor printr-un scurt moment artistic.

         Copiii i-au bucurat pe credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie recitând poezioare.

         La finalul activității, credincioșii i-au servit pe micii artiști cu fructe și dulciuri, iar preotul paroh le-a oferit cruciulițe pe care aceștia să le poarte zilnic la piept.

         A consemnat Mocanu Florentina

Related Posts

Sari la conținut