Hramul Bisericii „Sfântul Pantelimon”, din Comuna Stelnica

Luni, 27 iulie 2020, ziua în care Biserica Ortodoxă Română îl prăznuiește pe Sfântul Pantelimon – ocrotitorul medicilor și tămăduitorul bolnavilor, biserica parohială din Comuna Stelnica – Protopopiatul Fetești, a îmbrăcat straie de sărbătoare.

Cu această ocazie, a fost oficiată Sfânta Liturghie, de către preacucernicii preoți: Stanchi Marius – preot paroh la parohia Stelnica, Spătaru Daniel –preot paroh la parohia Găița, Simion Mitruș -preot paroh la parohia Maltezi și Chioveanu Nicolae – preot coslujitor la parohia Fetești Gară I.

La slujbă au fost prezenți un număr mare de credincioși, care au respectat toate măsurile privind răspândirea virusului COVID-19, prin purtarea măștii și păstrarea distanței sociale.

În cuvântul său de învățătură,  părintele  Chioveanu Nicolae a subliniat viața și minunile Sfântului Pantelimon, care s-a născut în anul 275 d.Hr., în Nicomidia din Imperiul Roman, pe numele real Panteleon. Acesta a fost martirizat în anul 303 în timpul persecuției lui Dioclețian, fiind considerat ocrotitorul medicilor și tămăduitorul bolnavilor.

La sfârșitul slujbei s-a săvârșit slujba Parastasului pentru ctitorii Sfântului Locaș, iar credincioșii prezenți au primit pachete cu alimente din partea parohiei.

A consemnat preot paroh Stanchi Marius, Parohia „Sfântul Pantelimon” – Stelnica, Protopopiatul Fetești

Related Posts

Sari la conținut