Procesiune la vreme de încercare în Municipiul Fetești

     Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în ziua de duminică, 12 aprilie 2020, când Biserica Ortodoxă prăznuiește Intrarea Domnului în Ierusalim, începând cu ora 13:00 în Municipiul Fetești s-a desfășurat o procesiune cu Moaștele Sfântului Ierarh Nectarie

     Dorința Bisericii este de a aduce întărire în credință în rândul credincioșilor la această vreme de grea încercare pentru lumea întreagă, când pericolul îmbolnăvirii a adus schimbări în viața tuturor.

            Racla cu moaștele Sfântului Ierarh Nectarie a fost ridicată din biserica parohiei Fetești Gară II din cartierul Coloniști și a fost așezată de preoții slujitori într-un autovehicul care a vizitat toate bisericile din Municipiu.

           În timpul scurtelor opriri din fața bisericilor, după sunetul clopotelor, preoții au înălțat rugăciuni pentru încetarea epidemiei și pentru întărirea celor ce se luptă cu boala. În fața Spitalului Municipal „Anghel Saligny” din Fetești, unde sunt tratați bolnavii de Covid-19, s-a rostit și o rugăciune pentru cadrele medicale care se ostenesc pentru însănătoșirea celor bolnavi.

             Credincioșii au urmărit procesiunea de la ferestrele apartamentelor și din curțile proprii, punându-și speranța în ajutorul lui Dumnezeu și al sfinților Săi, pururea rugători pentru cei care îi cinstesc.

Related Posts

Sari la conținut