Prohodirea Părintelui Marcu Constantin

Doliu în parohia Borcea din Protopopiatul Fetești.

Părintele Marcu Constantin a trecut la cele veșnice

 

Părintele pensionar Marcu Constantin de la parohia Borcea II, județul Călărași, unul dintre cei mai respectați preoți din Protopopiatul Fetești, a trecut la cele veșnice. De curând pensionat, a murit la vârsta de 66 de ani după o lungă boală cu care a luptat și pe care a sperat mereu să o învingă.

Preotul Marcu Constantin a avut o bogată activitate administrativă, pastorală și socială atât în parohia Borcea II cât și la parohia Lăcusteni, precum și la nivel de Protopopiat, unde a fost angajat ca și contabil pentru o perioadă.

Fiii și fiicele duhovnicești ai Părintelui Constantin Marcu, toți cei care l-au cunoscut și prețuit, care l-au iubit până la sfârșit pe păstorul și părintele lor s-au despărțit cu multă durere în ziua de marți, 17 martie 2020, de cel care i-a îndrumat duhovnicește  timp de peste 35 de ani.

Slujba de înmormântare a fost oficiată de  preoții Protopopiatului Fetești, sub protia părintelui Gavrilă Cristi, Consilier Administrativ al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor și sub coordonarea părintelui Pătărlăgeanu Marian, Protopop de Fetești.

Părintele Constantin a aflat odihna cea bine-meritată slujitorilor celor râvnitori ai lui Hristos. Să-l pomenim cu toții, rugându-L pe Mântuitorul Hristos, Biruitorul morții, să-i ierte toată greșeala, cea cu voia și cea fără de voie și să-i facă parte de slujirea cea veșnică în soborul aleșilor Lui.

Veșnică odihnă robului lui Dumnezeu, preotul Constantin, fratele nostru, și pomenirea lui din neam în neam!

Related Posts