Prohodirea Părintelui Marcu Constantin

Doliu în parohia Borcea din Protopopiatul Fetești.

Părintele Marcu Constantin a trecut la cele veșnice

 

Părintele pensionar Marcu Constantin de la parohia Borcea II, județul Călărași, unul dintre cei mai respectați preoți din Protopopiatul Fetești, a trecut la cele veșnice. De curând pensionat, a murit la vârsta de 66 de ani după o lungă boală cu care a luptat și pe care a sperat mereu să o învingă.

Preotul Marcu Constantin a avut o bogată activitate administrativă, pastorală și socială atât în parohia Borcea II cât și la parohia Lăcusteni, precum și la nivel de Protopopiat, unde a fost angajat ca și contabil pentru o perioadă.

Fiii și fiicele duhovnicești ai Părintelui Constantin Marcu, toți cei care l-au cunoscut și prețuit, care l-au iubit până la sfârșit pe păstorul și părintele lor s-au despărțit cu multă durere în ziua de marți, 17 martie 2020, de cel care i-a îndrumat duhovnicește  timp de peste 35 de ani.

Slujba de înmormântare a fost oficiată de  preoții Protopopiatului Fetești, sub protia părintelui Gavrilă Cristi, Consilier Administrativ al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor și sub coordonarea părintelui Pătărlăgeanu Marian, Protopop de Fetești.

Părintele Constantin a aflat odihna cea bine-meritată slujitorilor celor râvnitori ai lui Hristos. Să-l pomenim cu toții, rugându-L pe Mântuitorul Hristos, Biruitorul morții, să-i ierte toată greșeala, cea cu voia și cea fără de voie și să-i facă parte de slujirea cea veșnică în soborul aleșilor Lui.

Veșnică odihnă robului lui Dumnezeu, preotul Constantin, fratele nostru, și pomenirea lui din neam în neam!

Related Posts

Sari la conținut