Săptămâna Patimilor pe înțelesul copiilor la Protopopiatul Fetești

Marți 23 aprilie 2019, la sediul Protopopiatului Fetești, s-a defășurat o activitate intitulată ,,Săptămâna Patimilor pe înțelesul copiilor”, prin care copiilor beneficiari li s-a explicat însemnătatea fiecărei zile din Săptămâna Mare a Postului Paștelui.

Aceștia au învățat de la doamna profesoară de religie Paleacu Mihaela că fiecare zi din această Săptămână Sfântă are o semnificație aparte în tradiția creștină, iar  din filmulețul pregătit au văzut desfășurarea evenimentelor pe zile, în imagini. Aceasta le-a povestit, pe înțelesul lor, despre semnificația ultimului urcuș duhovnicesc, înainte de Moartea și Învierea Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Copiii au fost îndrumați să participe la slujba Deniilor, în care se face pomenire despre toate evenimentele premergătoare Învierii Domnului, de la sosirea în Ierusalim și până la moartea Sa pe Cruce.

Copiii au fost îndemnați să postească, să se mărturisească și apoi să primească Trupul și Sângele Mântuitorului, care s-a jerfit pentru mântuirea noastră.

La sfârșit copiii au primit pachete cu dulciuri.

A consemnat asistent social STANCHI LAURA-ALINA, Protopopiatul Fetești

Related Posts

Sari la conținut