Cum să ne îngrijim în caz de accident

 

În perioada vacanței școlare de vară, Biroul de Asistență Socială din cadrul Protopopiatului Fetești, desfășoară cea de a III-a ediție a ,,Clubului de vacanță”.

În cadrul acestui „Club de vacanță”, cei 10 copii proveniți din familii aflate în situații de dificultate, beneficiare de servicii sociale, vor participa la următoarele activități:  socializare, petrecere timp liber, meditații gratuite la limba engleză și franceză, cateheze și lectură. Astfel, în data de 08 august 2018, s-a desfășurat o activitate de prevenție în caz de accidentare ușoară la copii.

Pe perioada verii, copiii se joacă foarte mult și, în joaca lor, riscă să se rănească, prin lovire sau prin cădere. De cele mai multe ori, aceștia nu știu să-și ofere singuri primul ajutor sau să se îngrijească cum trebuie, astfel ca rana să se vindece cum trebuie și să nu se infecteze.

Doamnele Vlad Angelica și Duicu Adela – asistente medicale comunitare, în cadrul Direcției de Sănătate Publică Ialomița, le-a arătat copiilor diferite proceduri în caz de accidentare: fracturi, plăgi (tăieturi, răni deschise).

La sfârșitul activității, copiii au primit din partea Biroului de Asistență Socială, pachețele ce conțineau: rivanol, comprese sterile și leucoplast.

Activitățile din cadrul „Clubului de vacanță”, vor continua pe toată perioada vacanței școlare de vară.

A consemnat asistent social STANCHI LAURA-ALINA, Protopopiatul Fetești

Related Posts

Sari la conținut