Trenul regal a poposit la Fetești

      În data de 15 iunie 2018, Municipiul Fetești a avut onoarea și bucuria de a fi pentru scurt timp gazda Majestății Sale Margareta, Custode al Coroanei României și a Altețelor Sale Regale Principele Radu și Principesa Maria, cu ocazia Anului Centenar al Marii și al sfârșitului Primului Război Mondial.

         Trenul regal a parcurs simbolic drumul spre Dobrogea în cinstea împlinirii a 140 de ani de la alipirea Dobrogei la țara-mamă, precum și a aniversării a 160 de ani de la inaugurarea lucrărilor liniei de cale ferată Cernavodă-Constanța.

         Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, la acest eveniment a participat Cercul Pastoral-Misionar Fetești, format din preoții slujitori ai Municipiului Fetești, împreună cu enoriași, precum și profesorii de religie din oraș, împreună cu elevi.

         Din partea Centrului Eparhial a fost delegat Preacucernicul Părinte Pătărlăgeanu Marian, Protopop al Protopopiatului Fetești pentru a însoți Familia Regală, alături de autoritățile centrale și locale pe ruta Fetești-Cernavodă.

A consemnat Preot Dumitru Marius, secretar al Protopopiatului Fetești 

Related Posts

Sari la conținut