Împlinirea unui vis la Parohia Luciu. Trei copii au casă nouă datorită dumneavoastră

Vă anunțăm cu bucurie că în urma întregii campanii de ajutorare a celor trei copii orfani din satul Luciu, rămași orfani de ambii părinți: Purice Stelian Ștefan, și cei doi frați mai mici, Livia și Mirel, a fost cumpărată o casă în satul Luciu. Casa a aparținut domnului profesor Simion Alexandru, iar prețul de vânzare a fost de 55.000 lei. Gospodăria cuprinde o casă de locuit cu 4 camere, o altă construcție cu 3 încăperi: bucătărie cu apă curentă, o cameră cu plită si o cămară, o construcție pentru animale de curte și un solar de 20 m² pentru legume, are boltă cu viță de vie și pomi fructiferi. Domnul profesor a lăsat în casă și în curte toate lucrurile necesare pentru locuit: mobilă în toate camerele, aragaz cu butelie, frigider, ladă frigorifică, mașină de spălat și multe altele.

Campania de ajutorare a început anul trecut, în luna noiembrie, prin colaborarea dintre preotul paroh Borza Mihail, doamna învățătoare Ana Banu, doamna Petronela Moroianu din Slobozia, Primărie și mulți creștini din sat. Astfel, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, am trimis un articol la ziarul Adevărul (postat și pe Facebook), prin care am făcut cunoscută drama acestor copii. Concomitent, doamna Ana Banu s-a implicat exemplar în realizarea unor emisiuni TV unde au fost prezentată drama acestor copii nevoiași, distribuind emisiunile și pe rețeaua Facebook.

De asemenea, un rol important l-a avut doamna Petronela Moroianu din Slobozia în mediatizarea acestui caz și în colectarea de fonduri, alimente și bunuri pentru casă (mobilier, aparatură electrocasnică, haine).

Va rămâne de neuitat și activitatea domnului Alex Flaut din Constanta și a prietenilor săi care au răspândit această știre și s-au implicat în renovarea casei părintești a copiilor, aducând și ei multe ajutoare, materiale de construcții, aparatură, haine și alimente.

Casa a fost cumpărată pe numele lui Stelian, care este major. A mai rămas în contul copiilor suma de 28.000 lei, iar dorința noastră este să strângem în continuare fonduri ca să cumpărăm încă o casă pentru Livia, urmând ca mezinul Mirel să rămână în casa părintească, la care, cu timpul se vor aduce și alte îmbunătățiri. Așadar, lansăm în continuare apelul de ajutorare, pentru a putea să facem ceea ce ar face orice părinte bun pentru acești copii: să-i vedem pe fiecare la casa lui!

Contul este deschis pe numele: Purice Stelian Ștefan, Raiffeisen Bank, RO69RZBR0000060019829734, telefon 0720899968. Preot Borza Mihail, telefon: 0762620266. Doamna Ana Banu: 0724014700.

Meritul cel mare pentru aceste realizări este al dumneavoastră, al tuturor celor care nu ați fost indiferenți, la apelul nostru, ci ați pus umărul și ați sprijinit prin donații cazul acestor orfani.

Vă mulțumim! Dumnezeu să vă dăruiască fericire tuturor!

A consemnat preot paroh Borza Mihail

Related Posts

Sari la conținut