Înainte prăznuirea hramului Parohiei Sfântul Spiridon din Țăndărei

10 decembrie 2017, în Duminica a XXVII-a după Rusalii, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor un sobor de preoți și diaconi au slujit la Parohia Sfântul Spiridon din Țăndărei pentru a marca înainte prăznuirea hramului.

Sub protia preacuviosului părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, au slujit preacucernicii părinți consilieri Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, preacucernicul părinte protopop Marian Pătărlăgeanu, Protopop de fetești și paroh al bisericii Sfântul Spiridon din Țăndărei, preacucernicul părinte protopop Ionuț Butu, Protopop de Slobozia, preoți şi diaconi.

Cu această ocazie la Parohia Sfântul Spiridon din Țăndărei au fost aduce moaștele Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul de la Eghina. Racla cu sfintele moaște care se află la Parohia Fetești Gară II a fost adusă pentru bucuria duhovnicească a credincioșilor din localitatea Țăndărei.

Corul restrâns al Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia a dat răspunsurile liturgice la Sfânta Liturghie săvârșită la Parohia Sfântul Spiridon din Țăndărei.

În cadrul Sfintei Liturghii s-au rostit ectenii și rugăciuni pentru sufletul robului lui Dumnezeu, Mihai I, Regele României, care a trecut la cele veșnice în ziua de 5 decembrie 2017.

Cuvântul de învăţătură adresat credincioșilor a fost rostit de preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, care a transmis și binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor.

Părintele paroh a mulțumit credincioșilor prezenți în număr atât de mare.

Un grup de elevi ai Școlii Generale din Țăndărei au susținut un concert de colinde, iar credincioșii prezenți au apreciat cu aplauzele lor prestația colindătorilor.

Related Posts

Sari la conținut