Hram la capela Spitalului Municipal Fetești

Miercuri, 31 octombrie 2017, începând la orele 17.00 s-a săvârșit slujba Privegherii cu ocazia hramului „Sfinții Doctori fără de Arginți Cosma și Damian” (din Asia Mică) la Capela Spitalului Municipal „Anghel Saligny” din Fetești.

La invitaţia preotului paroh Vădana Ștefan Alexandru, la această slujbă au slujit preoți din cadrul cercului Pastoral Misionar Fetești, fiindu-le alături mulțime de credincioși, care s-au rugat pentru cei bolnavi, internați în spitale și pentru cei suferinzi, pentru cei ce cu frică de Dumnezeu lucrează ca medici, asistenți medicali, infirmieri și ostenitori în această instituție medicală.

Cuvântul de învățătură a fost rostit la sfârșitul slujbei privegherii de preotul Jugănaru Florin de la Parohia Săveni. Acesta a prezentat cele trei perechi de Sfinți doctori Cosma și Damian cinstiți de Biserica Ortodoxă, din lunile iulie, octombrie și noiembrie. Aceștia din luna noiembrie fiind ocrotitorii Capelei și ai Spitalului Fetești.

După finalul slujbei a urmat o agapă frățească pentru toți credincioșii prezenți. De asemenea, toți bolnavii internați în spital au primit în dar atât mâncare caldă cât și la pachet, o iconiță.

A consemnat responsabil Cerc Pastoral-Misionar Fetești, Preot Brateș Alexandru.

Related Posts

Sari la conținut