17 preoți au slujit la hramul parohiei Sfântul Dimitrie – Fetești Dudești

Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir este în mod deosebit cinstit la Parohia Feteşti Dudești, Protopopiatul Feteşti din Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor.

La slujba Vecerniei unită cu cea a Litiei din ziua de miercuri, 25 octombrie 2017, au participat la invitaţia preotului paroh Brateș Alexandru un sobor de 17 preoţi din cuprinsul Municipiului Feteşti, alături de oficialități locale și un număr mare de credincioși.

Frumoasele răspunsuri la strană au fost date de un grup psaltic iar cuvântul de învăţătură a fost rostit de părintele Argatu Iulian de la Parohia Sfântul Ilie Fetești, care a evidențiat că putem și trebuie să-L mărturisim pe Mântuitorul ori de câte ori Biserica ne pune în față, ca astăzi, pilda unui sfânt martir. Pentru aceasta să-l rugăm pe Sfântul Dimitrie să ne fie călăuză, ajutător, model de jertfă și rugător înaintea lui Dumnezeu pentru mântuirea sufletelor noastre.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu Episcopul Sloboziei și Călărașilor , în zi de sărbătoare în parohia Fetești Dudești,a fost adusă spre închinare Icoana Maicii Domnului Prodromița de la Parohia Săveni.

La slujba de prăznuire a Sfântului din 26 octombrie 2017, au participat un număr mare de credincioși, urmat de tradiționala agapă frățească la care au participat toți creștinii prezenți la Sfânta Liturghie, fiecare primind icoane și cărți de rugăciune din partea parohiei.

A consemnat responsabil Cerc Pastoral-Misionar Fetești, Preot Brateș Alexandru.

Related Posts

Sari la conținut