Credincioșii parohiei Ștefan cel Mare, în pelerinaj la mănăstirile din Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, un număr de 24 creștini de la Parohia Ștefan cel Mare, Protopopiatul Fetești, însoțiți de Preotul Paroh Tudora Ioan, au mers într-un frumos pelerinaj în cadrul căruia au vizitat mai multe mănăstiri din Episcopia Sloboziei și Călărașilor.

Prima mănăstire vizitată a fost mănăstirea Dridu, unde grupul de pelerini a participat la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, după care Maica Stareță și Preacucernicul Părinte Porfirie ne-au invitat la o agapă frățească.

Am trecut apoi hotarele Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, vizitând Mănăstirea Căldărușani, veche ctitorie a Domnitorului Matei Basarab, închinându-ne la Moaștele Sfântului Grigorie Dascălul – Mitropolit al Țării Românești.

Ne-am întors în orașul Fierbinți, unde am intrat cu smerenie și admirație la o altă veche vatră monahală și anume Mănăstirea Sitaru, care are ca și ocrotitor spiritual pe Sfântul Ierarh Nicolae.

Dintre mănăstirile înființate sau reînființate după anul 1990, am poposit la Chiroiu, unde am rămas impresionați de arhitectura deosebită a bisericii, vizitând și viitorul paraclis ce ne-a încântat prin frumusețea lui.

În drumul către casă am vizitat și mănăstirile Crăsani și Balaciu.

Periplul nostru spiritual i-a încântat foarte mult pe creștinii pelerini, mulțumind lui Dumnezeu pentru toate cele câte au văzut.

A consemnat Preot Paroh TUDORA IOAN, Parohia Ștefan cel Mare – Protopopiatul Fetești

Related Posts

Sari la conținut