Vizită la Centrul de recuperare a persoanelor adulte cu dizabilităţi – Movila

Joi, 19 mai 2016, Părintele Paroh Chioveanu Nicolae, de la Parohia Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil – Protopopiatul Fetești, împreună cu doamna asistent social Stanchi Laura, au fost prezenți în mijlocul celor 40 de personae adulte cu dizabilități de la Centrul de recuperare din localitatea Movila.

Un grup format din 13 elevi de la Școala Gimnazială din Movila, pregătit de Părintele Chioveanu Nicolae și doamna profesor Oancea Iuliana, au prezentat o piesă de teatru, intitulată: Arătările Mântuitorului după Înviere.

Personalul de la Centrul de recuperare, în frunte cu domnul director Silviu Nemeș, ne-a mulțumit pentru această inițiativă, așteptându-ne și cu alte ocazii să le trecem pragul.

Activitatea a fost organizată în cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului și în contextul Anului Omagial 2016 al educației religioase a tineretului.

La sfârșit cei prezenți la acțiune eu primit iconițe, dulciuri și răcoritoare, iar cei 13 elevi voluntari, au primit din partea Biroului de Asistență Socială cărți cu tematică religioasă.

Acest grup de copii îşi vor continua activitatea de voluntariat printr-o acţiune amplă de colectare a unor ajutoare materiale (alimente, îmbrăcăminte şi jucării), care vor fi donate către copiii de la Centrul Social de la Valea Plopului – judeţul Prahova în zilele de 28 şi 29 mai 2016.

A consemnat asistent social STANCHI LAURA-ALINA, Protopopiatul Fetești

Related Posts

Sari la conținut