Comemorarea marelui poet național Mihai Eminescu

În fiecare an, pe data de 15 ianuarie, Mihai Eminescu-,,Luceafărul poeziei românești’’ ajunge la inimile celor care îl omagiază.

Anul acesta se împlinesc 166 de ani, de la nașterea celui mai mare poet român.

Cu această ocazie Biroul de Asistență Socială din cadrul Protopopiatului Fetești, a organizat și participat la două activități care să marcheze cum se cuvine această zi.

Primul eveniment s-a desfășurat la Casa de Cultură a Municipiului Fetești, sub egida: în cadrul căruia elevii Liceului Tehnologic de Industrie Alimentară Fetești, îndrumați de cadrele didactice: Anghel Elena, Goga Georgeta, Bordeianu Jeni și Agapie Nicoleta, și cei de la Liceul Teoretic Carol I Fetești, îndrumați de doamna profesor Dima Gabriela, l-au omagiat pe marele poet național prin momente literar-artistice, care a cuprins recitări de poezii și eseuri .

Cea de a doua activitate dedicată acestei zile s-a desfășurat la sediul Protopopiatului Fetești, cu cei 14 copii de etnie rromă, beneficiari de servicii sociale oferite în cadrul proiectului Pentru o viață mai bună!, demarat împreună cu Școala Gimnazială Mihai Viteazul Fetești.

Șezătoarea literară a fost coordonată de doamna Fulger Manuela-profesor învățământ preprimar la Liceul Tehnologic Anghel Saligny Fetești, și a avut ca temă: ,,Eminescu prin muzică și poezie’’. În cadrul acesteia elevii Alina și Teodor Aveloaie au recitat poezii, opera ale marelui poet național Mihai Eminescu.

Evenimentele legate de această zi fac parte din Planul de activități al Biroului de Asistență Socială din cadrul Protopopiatului Fetești și se încadrează în acțiunile care se desfășoară în Patriarhia Română în anul 2016, care a fost declarat ,,Anul omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox’’ și ,,Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanu și al tipografilor bisericești în Patriarhia Română’’.

A consemnat asistent social STANCHI LAURA-ALINA-Protopopiatul Fetești

Related Posts

Sari la conținut