Hramul parohiei Sfântul Dimitrie – Fetești Dudești

Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir este în mod deosebit cinstit la Parohia Feteşti Dudești, aparţinând Protopopiatului Feteşti din Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor. La slujba Vecerniei unită cu cea a Litiei din ziua de duminică, 25 octombrie 2015, au participat la invitaţia preotului paroh Brateș Alexandru un sobor de 15 preoţi din cuprinsul municipiului Feteşti, alături de oficialități locale și un număr mare de credincioși.

Frumoasele răspunsuri la strană au fost date de un grup psaltic condus de protopsaltul Bogdan Marin. Cuvântul de învăţătură a fost rostit de părintele Vădana Ștefan de la capela Spitalului Fetești, care a evidențiat că putem și trebuie să-L mărturisim pe Mântuitorul ori de câte ori Biserica ne pune în față, ca astăzi, pilda unui sfânt martir. Pentru aceasta să-l rugăm pe Sfântul Dimitrie să ne fie călăuză, ajutător, model de jertfă și rugător înainea lui Dumnezeu pentru mântuirea sufletelor noastre.

La slujba de prăznuire a Sfântului din 26 octombrie, au participat un numar mare de credincioși, iar apoi a urmat o agapă frăţească la care au participat toți creștinii prezenți la Sfânta Liturghie, fiecare primind icoane și cărți de rugăciune din partea parohiei.

Related Posts

Sari la conținut