Sfânta Cuvioasă Parascheva hram la parohia Fetești Gară II

Biserica Ortodoxă pomeneşte, pe 14 octombrie, pe Sfânta Cuvioasă Parascheva de la Iași, cinstită în mod deosebit la Biserica parohiei Fetești Gară II din cartierul Coloniști al Municipiului Fetești, care îşi sărbătoreşte cu această ocazie hramul. Pregătirea a început în seara zilei de 13 octombrie 2015, când preoții din parohiile învecinate, la invitația preotului paroh Niță Gheorghe au săvârșit în sobor slujba Vecerniei unită cu cea a Litiei.

Astfel, au participat preacucernicii: pr. Păun Nicolae, pr. Iliescu Neagu, pr. Brateș Alexandru, pr. Manolache Victor, pr. Dumitru Marius, pr. Păun Mihail, pr. Vădana Marian, pr. Petre Nicolae, pr. Niță Lucian, pr. Vădana Ștefan și pr. Duță Marin.

La frumoasa slujbă a participat un mare număr de credincioși din orașul Fetești, alături de oficialitățile locale, iar cuvântul de învățătură a fost susținut de părintele Mihail Păun de la parohia Fetești – Sfânta Treime, care a întărit convingerea credincioșilor prezenți că Sfânta Parascheva mijlocește în ceruri pentru sufletele creștinilor.

Slujba de a doua zi a fost urmată de o agapă frățească, preoții slujitori invitând toți credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie să guste din hrana binecuvântată.

Related Posts

Sari la conținut