1 octombrie- Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice

Data de 1 octombrie, a fost desemnată drept Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, de către Adunarea Națiunilor Unite, fiind dedicată omagierii și respectării celor vârstnici.

Cu această ocazie, Biroul de Asistență Socială din cadrul Protopopiatului Fetești, în parteneriat cu Casa de Cultură a Municipiului Fetești și Primăria Municipiului Fetești, a pregătit pentru ziua de 1 octombrie un spectacol omagial.

Pentru acest eveniment, tânara generație, formată din elevi de școală generală și liceu, au pregătit mici momente artistice care să le lumineze viața, măcar și pentru o zi, amintindu-le prin aceasta respectul pe care îl poartă persoanelor aflate la vârsta a treia, dăruindu-le la sfârșit și câte o felicitare lucrată manual de aceștia.

În tradiția creștină a poporului român a existat întotdeauna respectul de a-i cinsti pe cei împovărați de ani, a căror experiență de viață și înțelepciune reprezintă un tezaur de învățături neprețuite.

Tot în această zi, Biserica Ortodoxă Română prăznuiește pomenirea Acoperământului Preasfintei noastre de Dumnezeu Născătoarei și pururea Fecioarei Maria, când se invocă prin rugăciune ajutorul și ocrotirea Maicii Domnului.

Aconsemnat asistent social STANCHI LAURA-ALINA – Protopopiatul Fetești

Related Posts

Sari la conținut