Slujbă de sfințire a noului sediu al Primăriei Comunei Jegălia

Sâmbătă, 5 septembrie, cu prilejul sărbătorilor Comunei Jegălia, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a fost prezent în mijlocul credincioșilor din Iezeru, Jegălia și Gâldău pentru a binecuvânta și sfinți lucrările duse la bun sfârșit la noul sediu administrativ al Primăriei.

În anul 1934, sediul Primăriei a fost mutat de la Iezeru la Jegălia, într-o clădire construită de Primarul Nitulescu, iar atunci a participat la sfințire și inaugurare Episcopul Tomisului, după cum reiese din fotografiile ce se păstrează în arhiva Primăriei. Într-o atmosferă de sărbătoare, ierarhul a fost întâmpinat de tinerii comunei călare. Pentru a duce tradiția mai departe, Preasfințitul Părinte Vinecențiu a fost întâmpinat la intrarea în localitate de tineri călare pe cai purtând tricolorul.

În prezența autorotăților locale și centrale, a numeroși credincioși, a preoților din Comună, a fost săvârșită slujba de sfințire a noului sediu. După ce toate birourile au fost stropite cu ageasmă și unse cu untdelemn sfințit, a fost dezvelită o plăcuță comemorativă ce va sta ca mărturie peste ani a acestui eveniment.

La finalul slujbei, Domnul Primar Vasile Aurel a mulțumit Preasfinției Sale pentru bucuria de a fi împreună la ceas de sărbătoare.

Preasfințitul Părinte Vincențiu a oferit domnului Primar o icoană cu Maica Domnului, ocrotitoarea localității.

Au mai fost oferite 3 titluri de cetățean de onoare pentru 3 persoane care au făcut cinste Comunei de-a lungul timpului: Dl Gen.(r) Stelian Dinu, Dl. Gen(r) Tudor Amza și Dl. Col. Nicu Dobre.

Credincioșii prezenți au luat parte la o agapă oferită de conducerea Primăriei.

Related Posts

Sari la conținut