În fiecare an, la data de 31 august se sărbătorește Ziua Limbii Române.

Cu această ocazie Biroul de Asistență Socială din cadrul Protopopiatului Fetești a organizat o frumoasă călătorie în ,,minunata lume a poveștilor’’, alături de cei 14 copii de etnie rromă din cadrul Proiectului ,,Pentru o viață mai bună!’’, demarat împreună cu Școala Gimnazială ,,Mihai Viteazul’’ Fetești.

La activitate au participat doamna educatoare Tudora Rodica, de la Grădinița din localitatea Ștefan cel Mare, Preacucernicul Preot Paroh Tudora Ioan de la Parohia ,,Sf. Dumitru’’ Protopopiatul Fetești și doamna asistent social Duțu Lorena de la aceiași parohie.

Copiii au ascultat povestea ,,Fata babei și fata moșneagului’’ după Ion Creangă, citită de doamna asistent social Stanchi Laura, după care au refăcut drumul parcurs de fata moșului în ordinea întâmplărilor petrecute, au desprins calitățile și defectele personajelor din poveste, precum și învățăturile pe care trebuie să le tragem din această poveste, și anume: ,,să fim oameni buni, să ne ajutăm aproapele și să nu fim lacomi’’.

Doamna educatoare Tudora Rodica i-a antrenat pe copii în jocuri de rol, îndemnându-i pe copii să citească cât mai mult, deorece acestea le dezvoltă personalitatea, imaginația, limbajul și comunicarea.

La sfârșitul acțiunii copii au desenat cele mai îndrăgite personaje din poveste, au rostit rugăciuni și au primit iconițe.

A consemnat asistent social STANCHI LAURA-ALINA – Protopopiatul Fetești

Related Posts

Sari la conținut