Vecernie de hram la Parohia Sfânta Treime Feteşti

La Parohia Sfânta Treime din Fetești, aparţinând Protopopiatului Feteşti din Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor, s-a săvârşit duminică, 2 iunie 2015, slujba Vecerniei, urmată de cea a Litiei de către membrii Cercului Pastoral Misionar Fetești cu ocazia înainte-prăznuirii hramului acestei biserici.

La această slujbă au participat, la invitaţia preotului paroh Păun Nicolae și a coslujitorului Păun Mihail, un sobor de preoţi din cuprinsul municipiului Feteşti. Astfel, au participat preacucernicii preoți: Manolache Victor, Petre Nicolae, Vădana Marian, Niță Lucian, Iliescu Neagu, Dumitru Marius și Duță Marin.

Cuvântul de învăţătură a fost rostit de părintele Niță Lucian de la Parohia Fetești Gară II, care a precizat că noi avem: “Un Domn, o credință și un botez” , un Dumnezeu în Trei Persoane, Care sunt una, dupa cum spune și Mântuitorul: “Eu și Tatăl Meu una suntem”. Cel ce M-a vazut pe mine a văzut pe Tatăl”. În altă împrejurare Mântuitorul spune despre Duhul Sfânt: Alt Mângâietor voi trimite vouă, pe “Duhul Adevărului, care de la Tatăl purcede”.

După terminarea slujbei a urmat o agapă frăţească.

A consemnat preot Dumitru Marius

Related Posts

Sari la conținut