Sfântul Ierarh Nicolae – Ocrotitorul comunității și hramul Parohiei Vlădeni

Sărbătorirea Hramului Sfântul Ierarh Nicolae a fost un deosebit prilej de bucurie în comunitatea din parohia Vlădeni, Protopopiatul Fetești.

Prin grija Preacucernicului Părinte Paroh Gabriel Popa, toate pregătirile au fost duse la bun sfârșit iar slujba Sfintei Liturghii de hram s-a desfășurat spre slava Bunului Dumnezeu în condiții excelente și prin prezența unui număr mare de credincioși.

Sfânta Liturghie din ziua Hramului Bisericii a fost săvârșită de preotul paroh Gabriel Popa, Preacucernicul Părinte Ion Buche, parohia Găița, Preacucernicul Părinte Aurel Dobrin, parohia Cegani, precum și de Preacucernicul Părinte Simion Mitruș Titi, parohia Maltezi, iar la final au fost pomeniți la slujba parastasului de obște ctitorii și credincioșii din parohie care au trecut la Domnul.

La invitația părintelui paroh, Cuvântul de învățătură a fost rostit de Preacucernicul Părinte Ion Buche. Cuvântul s-a axat pe viața Sfântului, modul de chivernisire a averii moștenite de la părinții acestuia și a explicat cuvintele Sfântului Apostol Matei capitolul 6, versetul 3, referitoare la cum trebuie să facem binele, cine trebuie să-l cunoască și cine nu. Acum trăim în momente în care fapta noastră trebuie făcută cunoscută nu pentru mândrie sau agonisirea acesteia, ci spre a fi exemplu celor care nu au exersat deloc milostenia. Această faptă a milosteniei pe care noi o facem cunoscută poate valora mai mult dacă se multiplică prin acțiunile altora. Celor care gândesc binele nu le va fi spre sminteală ci spre mântuire, iar altora care vor cârti, să le fie spre îndreptare. Sfântul Nicolae ne este ocrotitor și binefăcător încă din copilărie. A făcut multe minuni când era în viață, a dăruit credința și averea ce a primit de la părinți, dar ne-a lăsat și sfintele sale moaște la care aflăm mereu tămăduiri și ușurare de greutăți. Ne este exemplu de viață, îndreptător credinței, „chip blândețelor” și ajutător întru necazuri tuturor ce-i cerem în rugăciuni ajutorul.

Toți credincioșii au fost poftiți la masa binecuvântată la Căminul Cultural din comună în cinstea Sfântului Ierarh Nicolae, agapă pregătită cu drag de doamna preoteasă Atena Popa împreună cu doamnele din Comitetul Parohial.

Related Posts

Sari la conținut