Sfințirea monumentului eroilor din Parohia Luciu

În ziua de 1 Decembrie, de sărbătoarea națională a tuturor românilor, după săvârșirea Sfintei Liturghii, la ora 12:30 preoții din cadrul Cercului Pastoral Misionar Țăndărei în frunte cu preacucernicul părinte protopop Marian Pătărlăgeanu, răspunzând invitației părintelui paroh Mihail Borza, au sfințit monumentul ridicat în memoria eroilor din satul Luciu căzuți în lupta pentru întregirea neamului și eliberarea gliei strămoșești.

Evenimentul s-a desfășurat cu participarea activă a Primăriei Comunei Gura Ialomiței și a Școlii cu clasele I-VIII din Luciu, instituții conduse cu demnitate de domnul primar Cristinel Lambru, respectiv doamna directoare Gabriela Balaban.

După sfințirea propriu-zisă a monumentului, copiii de la Școala din Luciu au prezentat un frumos program artistic dedicat eroilor neamului, sub îndrumarea doamnei directoare și a doamnei profesoare Violeta Roman.

Monumentul a fost ridicat din inițiativa părintelui Vasile Alecu, pe vremea când era paroh la Luciu, cu cheltuiala familiei Nădrag din localitate și a fost finalizat prin grija actualului preot paroh Mihail Borza, cu sprijinul Primăriei și a altor credincioși.

La sfârșitul evenimentului toți copiii, preoții și oficialitățile au luat parte la agapa frățească.

Mulțumim tuturor celor care, prin contribuția lor, au făcut posibilă această bucurie!

Related Posts

Sari la conținut