Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil – Hramul Parohiei Găiţa

Sărbătorirea Hramului Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil a fost un prilej mare de bucurie în comunitatea din parohia Găiţa, Protopopiatul Feteşti.

Vecernia din data de 07 noiembrie a avut parte de o prezenţă a unui număr de 10 preoţi colegi şi vecini ai parohiei Găiţa, parte dintre aceştia dând o frumuseţe aparte slujbei prin răspunsurile pe care le-au dat la strană.

Prin grija Preacucernicului Părinte Paroh Ion Buche, toate pregătirile au fost duse la bun sfârşit iar slujba Vecerniei de hram s-a desfăşurat spre slava Bunului Dumnezeu în condiţii excelente şi prin prezenţa a unui număr mare de credincioşi şi a Doamnei Nuţi Roşu, Primarul Comunei Făcăeni, împreună cu reprezentaţii Consiliului Local Făcăeni.

Preacucernicul Părinte Ion Buche, preot paroh la parohia Găiţa a rostit cuvântul de mulţumire la final prin care a evidenţiat paşii lucrărilor efectuate la biserică şi că nivelul propus pentru acest an a fost atins prin ajutorul tuturor celor care au dorit să vadă această arhitectură deosebită la adevărata ei valoare. Părintele Paroh a mulţumit tuturor celor prezenţi care au ajutat, celor care ajută şi celor care vor ajuta în continuare pentru că lucrarea este spre slava lui Dumnezeu şi reprezintă comunitatea locală prin frumuseţea ei conform zicalei: Omul sfinţeşte locul. Vecernia a fost urmată de o agapă frăţească în cinstea zilei hramului Bisericii.

Sfânta Liturghie din ziua Hramului Bisericii a fost săvârşită de preoţii parohiei, Preacucernicul Părinte Paroh Ion Buche şi Preacucernicul Părinte Coslujitor Gheorghe Vădana, iar la final au fost pomeniţi la slujba parastasului de obşte ctitorii şi credincioşii din parohie care au trecut la Domnul.

Cuvântul de învăţătură a fost rostit de Preacucernicul Părinte Paroh Ion Buche. Cuvântul s-a axat pe Sfânta Evanghelie de la Utrenie, şi a explicat cuvintele Sfântului Apostol şi Evanghelist Matei referitoare la neghina ce a fost lăsată în roada ce bună până la seceriş când va fi aleasă, vânturată şi aruncată în foc. Asemenea este şi cu oamenii care fac răul. Aceştia uneori nu sunt pedepsiţi de Bunul Dumnezeu şi sunt lăsaţi să vieţuiască laolaltă cu cei buni pentru că societatea depinde şi de ei, iar lipsa lor ar putea afecta mersul acesteia. Cu toţii vom fi judecaţi de Dreptul Dumnezeu la Judecata de Apoi şi atunci se va alege neghina şi va fi dată la o parte de roada ce bună. Dumnezeu este Bun dar este şi Drept.

Toţi credincioşii au fost poftiţi la masa pregătită şi binecuvântată în faţa bisericii în cinstea Sfinţilor Arhangheli cu drag de doamnele parohiei din Comitetul Parohial.

Related Posts

Sari la conținut