Vecernie de hram la parohia Feteşti Gară II

La Parohia Feteşti Gară II din cartierul Colonişti, aparţinând Protopopiatului Feteşti din Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor, s-a săvârşit duminică, 13 octombrie 2013, slujba Vecerniei, urmată de cea a Litiei şi de slujba Acatistului Sfintei Cuvioase Parascheva de către membrii Cercului Pastoral Misionar Feteşti cu ocazia înainte-prăznuirii hramului acestei biserici. La această slujbă au participat, la invitaţia preotului paroh Niţă Gheorghe, un sobor de preoţi din cuprinsul municipiului Feteşti. Astfel, au participat preacucernicii preoţi: Păun Nicolae, Păun Mihail, Argatu Iulian, Manolache Victor, Duţă Marin, Niţă Lucian, Brateş Alexandru, Iliescu Neagu, Dumitru Marius şi Stanchi Marius.

Cuvântul de învăţătură a fost rostit de părintele Manolache Victor de la Parohia Feteşti Gară I, care a evocat în cuvinte frumoase viaţa acestei sfinte cuvioase, model de urmat pentru toţi cei care vor să placă lui Dumnezeu. Pentru noi, Cuvioasa Paraschiva, este modelul multor cuvioase şi sfinte ale neamului romanesc, care au ţinut flacăra credinţei aprinsă, în cele mai grele perioade din istorie, care au luat drumul mănăstirilor, tocmai pentru o viaţa curată şi pentru a putea fi mijlocitoare nouă către Dumnezeu.

La slujbă au participat un mare număr de credincioşi, precum şi oficialităţile locale în frunte cu domnul primar Catrinoiu Gheorghe.

Related Posts

Sari la conținut