Târnosire de biserică la Ţăndărei

Duminică, 25 august 2013, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a fost prezent în mijlocul credincioşilor din oraşul Ţăndărei, pentru a marca un eveniment istoric şi anume sfinţirea (târnosirea) bisericii cu hramul „Sfântul Ierarh Spiridon”.

Programul liturgic a început cu săvârşirea Sfintei Liturghii, pe altarul de vară al bisericii, la care au participat preacuviosul părinte exarh arhimandritul Rafail, preacucernicii părinţi consilieri Cristi Gavrilă, Florin Daniel Enaşcu, Florin Ionescu, Nicuşor Silviu Dascălu, părinţii protopopi din cadrul Eparhiei dar şi toţi preoţii din oraşul Ţăndărei.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia.

[25 august 2013 – Târnosire de biserică la Ţăndărei] În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a vorbit despre puterea credinţei în Iisus Hristos, despre Sfânta Biserică întemeiată de Mântuitorul Iisus Hristos în ziua Cincizecimii şi prefigurată în pericopa evanghelică citită de corabia care-i purta pe ucenici prin valurile învolburate ale mării. Mântuitorul Iisus Hristos este în Biserică şi nimeni nu-L poate avea pe Hristos în afara Bisericii Sale, Sfânta Biserică Ortodoxă. I-a felicitat pe cei care s-au implicat în ridicarea şi înfrumuseţarea acestei biserici şi i-a cinstit pe ctitorii bisericii, domnul Gheorghe Ceteraş şi domnul Primar George Cristian Roman, oferindu-le medalia aniversară a Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor.

După Sfânta Liturghie a urmat slujba de sfinţire a bisericii. Întâistătătorul Eparhiei noastre, urmat de soborul de preoţi şi diaconi au înconjurat lăcaşul de cult. Unul dintre cele mai importante momente ale acestei slujbe a fost întocmirea Sfintei Mese, slujbă ce a consacrat altarul de jertfă, urmat de sfinţirea picturii bisericii şi a catapetesmei.

La acest moment istoric pentru oraşul Ţăndărei, toţi credincioşii, copii, tineri, vârstnici, femei şi bărbaţi au avut bucuria unică, binecuvântată de Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, de a trece prin Sfântul Altar, sărutând Sfânta Masă, Sfânta Evanghelie şi Sfânta Cruce.

Related Posts

Sari la conținut