Procesiune pe străzile din oraşul Ţăndărei

Sâmbătă, 03 august 2013, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Vincenţiu, s-a purta în procesiune pe străzile oraşului Ţăndărei copia sfinţită a Icoanei Maicii Domnului, făcătoare de minuni, de la Mănăstirea Iviron din Muntele Athos.

Procesiunea cu Sfânta Icoană a pornit de la intrarea în oraş (dinspre Slobozia) către Biserica Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, unde a fost întâmpinată de către Întâistătătorul Eparhiei noastre. La procesiune au participat preoţi din Protopopiatul Feteşti, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi centrale şi mulţime de credincioşi.

A urmat slujba acatistului Icoanei Maicii Domnului, făcătoare de minuni, de la Mănăstirea Iviron din Muntele Athos săvârşit de Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a vorbit despre istoria acestei icoane sfinte, despre minunile săvârşite, despre bucuria şi binecuvântarea primite de credincioşii comunităţii parohiale şi de toţi credincioşii Episcopie noastre prin aducerea acestei sfinte icoane. A mulţumit domnului Gheorghe Ceteraş, ctitorul care a făcut posibilă împlinirea acestei bucurii.

Această icoană este o copie a Icoanei Maicii Domnului, făcătoare de minuni, sfinţită în Mănăstirea Iviron din Muntele Athos şi va rămâne spre închinare în Biserica Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, din oraşul Ţăndărei, Protopopiatul Feteşti, fiind o binecuvântare pentru oraşul Ţăndărei şi întreaga Episcopiei a Sloboziei şi Călăraşilor.

Preasfinţia Sa a făcut vizite pastorale şi a cercetat bisericile parohiilor: Cosâmbeşti, Gimbăşani, Săveni şi „Sfântul Spiridon ” Ţăndărei.

Related Posts

Sari la conținut