Sfântul Maslu la parohiile Progresu şi Vlădeni

Miercuri, 03 aprilie 2013, s-a săvârşit cu binecuvântarea Domnului Taina Sfântului Maslu la parohiile Progresu (orele 0800) şi Vlădeni (1030), Protopopiatul Feteşti.

Alături de cei 11 preoţi slujitori din cuprinsul Cercul Pastoral Misionar Borduşani invitaţi de preoţii parohi PC Pr. Buliga Gabriel Ionel de la parohia Progresu şi PC Pr. Popa Gabriel, s-au rugat împreună şi foarte mulţi credincioşi prezenţi precum şi copiii de la Şcoala Generală Vlădeni care au rostit de fiecare dată Rugăciunea Tatăl Nostru spre lauda lui Dumnezeu. La sfârşit aceştia au primit dulciuri şi iconiţe pentru a simţi că Biserica răsplăteşte pe tot creştinul care iubeşte pe Hristos, precum şi a-I îndemna să facă şi ei asemenea.

În cuvântul de învăţătură de la parohia Progresu, părintele Stanchi Marius, preot paroh la parohia Stelnica, a subliniat aspecte legate de binefacerile primite prin Taina Sfântului Maslu îmbinate cu postul, rugăciunea şi faptele bune care trebuie puse lângă răbdarea de care trebuie să dea dovadă un creştin. Răbdarea este foarte grea pentru omul slab la suflet, copleşit de păcate şi lipsit de rugăciune. Cererea noastră adresată în rugăciune trebuie să-şi aştepte finalitatea de la Dumnezeu cu răbdarea cuvenită, ce cu siguranţă îşi are rostul ei.

În cuvântul de învăţătură de la parohia Vlădeni, părintele Buliga Ionel Gabriel, preot paroh la parohia Progresu, a continuat cuvântul despre răbdare, deoarece majoritatea credincioşilor de la Progresu au venit şi la Parohia acesta la Sfântul Maslu. Rugăciunea Sfântului Efrem Sirul este în aceste săptămâni de post cel mai mare exemplu al cererii adresate lui Dumnezeu. Compusă din trei părţi, în cea de-a doua noi cerem Duhul curăţiei, al răbdării, al dragostei, dăruieşte-l mie slugii Tale, rugăminte ce nu va rămâne fără răsplată. Aici vedem că nu trebuie să ne îngreuieze sufleteşte, pentru simplul fapt că este o virtute cerută, noi o dorim pentru că este bună, ne ţine trezi şi mereu aşteptând mila Lui, căci dacă am primi totul repede, ispita dorinţelor ar fi şi mai mare. Când ispita este mai mare, ca om care ţii post şi te rogi, fapta bună vine şi te întrarmează împotriva celor care-ţi vor răul, văzuţi sau nevăzuţi.

La sfârşitul fiecărui Sfânt Maslu, PC Pr. Marius Stanchi, Preot Paroh la Parohia Stelnica a expus paşii prin care regiunea noastră a simţit nevoia înfiinţării unei Eparhii cu numele Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor, factorii decizionali şi toate persoanele care au ajutat şi contribuit la înfăptuirea acestui lucru măreţ pentru Bărăganul nostru ce acum se află în sărbătoare pentru celebrarea Anului Omagial 1993-2014 -Două decenii de misiunea creştină în Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor.

Ziua binecuvântată s-a încheiat cu o agapă frăţească pregătită de creştinii parohiilor.

Related Posts

Sari la conținut