Pe urmele sfinţilor, în ţinuturile Dobrogei

În zilele de 23-24 octombrie, cu binecuvântarea PS Vincenţiu, un grup de 27 de pelerini din parohia Gâldău au păşit pe urmele Sf. Ap. Andrei, în ţinutul Dobrogei. În prima zi am poposit la Mănăstirile Coslogeni, Dervent, Sf. Ioan Botezătorul, Axiopolis unde ne-am închinat la Moaştele sfinţilor martiri necunoscuţi descoperiţi aici, Peştera Sf. Andrei, Techirghiol unde ne-am recules câteva momente în chilia părintelui Arsenie Papacioc, iar apoi am înnoptat la mănăstirea Cocoş, nu înainte de a participa la slujba privegherii. A doua zi, în revărsatul zorilor am participat la Sfânta Liturghie, după care am urcat la crucea ce marchează locul de la care i se trage numele aşezământului.

A doua zi ne-am închinat la Mănăstirile Saon, Celic – Dere şi la biserica paleocreştină din Niculiţel, unde se găseşte cea mai veche criptă din Europa, în care au fost descoperite moaştele Sfinţilor Zoticos, Atalos, Camasis, Filip, precum şi alţi doi martiri necunoscuţi.

Credincioşii care au participat au simţit o aleasă bucurie sufletească, fapt ce ne motivează ca pe viitor să mai facem astfel de pelerinaje.

A consemnat PREOT IONUŢ VOICU, Parohia Gâldău – Protopopiatul Feteşti

Related Posts

Sari la conținut