Târnosire de biserică la Ţăndărei

Duminică, 16 septembrie 2012, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a fost prezent în mijlocul credincioşilor din oraşul Ţăndarei, pentru a marca un eveniment istoric şi anume sfinţirea (târnosirea) bisericii cu hramul „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”.

Programul liturgic a început cu săvârşirea Sfintei Liturghii, la care au participat preacucernici părinţi consilieri de la Centrul Eparhial, părintele protopop Marian Pătărlăgeanu dar şi toţi preoţii din oraşul Ţăndarei. Cu această ocazie Preasfinţia Sa a acordat acte de cinstire binefăcătorilor bisericii, oferind Ordinul „Crucea Sloboziei” în Grad de Cavaler domnului Gheorghe Ceteraş şi domnului Primar George Cristian Roman, părintelui paroh Florin Ion i-a acordat „Crucea Sloboziei” şi domnului Mihai Ioniţă, care a primit distincţia Episcopiei, i s-a oferit un exemplar jubiliar al Sfintei Scripturi.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa e explicat înţelesul duhovnicesc al pericopei evanghelice şi a vorbit despre necesitatea asumării de fiecare creştin a Sfintei Cruci şi i-a lăudat pe cei care s-au implicat în ridicarea acestei frumoase biserici.

După Sfânta Liturghie a urmat slujba de sfinţire a bisericii, care s-a transformat într-o cateheză pentru cei peste 1500 de creştini prezenţi, despre felul cum lucrul mâinilor omeneşti devine casa lui Dumnezeu, Sfânta Biserică.

Întâistătătorul Eparhiei noastre, urmat de soborul de preoţi şi diaconi au înconjurat lăcaşul de cult. Unul dintre cele mai importante momente ale acestei slujbe a fost întocmirea Sfintei Mese, slujbă ce a consacrat altarul de jertfă, urmat de sfinţirea picturii bisericii şi a catapetesmei.

La acest moment istoric pentru oraşul Ţăndărei, toţi credincioşii, copii, tineri, vârstnici, femei şi bărbaţi au avut bucuria unică, binecuvântată de Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, de a trece prin Sfântul Altar, sărutând Sfânta Masă, Sfânta Evanghelie şi Sfânta Cruce.

Related Posts

Sari la conținut