Credincioşii Parohiei Movila. În pelerinaj pe meleaguri prahovene şi buzoiene

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor şi sub îndrumarea duhovnicească a părintelui paroh Chioveanu Nicolae, credincioşii Parohiei Movila au săvârşit în data de 21-22 iulie 2012 un pelerinaj la Sfintele Mănăstiri din Arhiepiscopia Bucureştilor şi Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei.

Primul popas a fost făcut la Mănăstirea Ghighiu unde au participat la Sfânta Liturghie şi s-au rugat la Icoana Maicii Domnului, Siriaca – făcătoare de minuni.

Pictura bisericească de la Mănăstirea Zamfira, a bucurat sufletele credincioşilor, iar după-amiaza, cu toţii au urcat pe cărările ostenitoare, pentru a se închina la Mănăstirea Crasna.

Spre seară au ajuns, prin cărarea umbrită de brazi, la Mănăstirea Cheia, unde au participat la slujba Privegherii. A doua zi, pelerinii au participat la Sfânta Liturghie de la Mănăstirea „Schimbarea la Faţă” – Sita Buzăului, un loc plin de har, unde Părintele Serafim a împărtăşit tuturor, cuvinte dumnezeieşti şi sfaturi duhovniceşti.

Tot aici credincioşii s-au împărtăşit din rugăciunile de cerere pentru ploaie. Maicile de aici şi-au arătat dragostea faţă de pelerini, prin agapa frăţească de la trapeza acestei mănăstiri.

Ultimul popas al pelerinajului a fost făcut la Mănăstirea Ciolanu – veche vatră monahală, unde mulţi părinţi au sihăstrit şi unde azi pelerinii simt prezenţa lor în comuniune la rugăciuni.

[]

Related Posts

Sari la conținut