Hram la Parohia Ştefan cel Mare

În data de 02 iulie a avut loc Hramul bisericii parohiale Sfântul Mare Voievod Ştefan cel Mare, Protopopiatul Feteşti, unde păstoresc părintele paroh Tudora Ioan şi preotul II Manole Marian.

A fost un prilej de mare sărbătoare în parohie ce a început cu săvârşirea Sfintei Liturghii de dimineaţă, iar Sfântul Maslu de după aceasta a fost săvârşit cu participarea unui sobor de 12 de preoţi, colegi fraţi din parohiile învecinate, autorităţi locale şi credincioşi ce au mulţumit ocrotitorului lor pentru grija şi rugăciunile înălţate către Bunul Dumnezeu în tot acest an.

Cuvântul de învăţătura a fost rostit de către părintele Mihail Păun, preot II la parohia Sfânta Treime Feteşti, unde a subliniat importanţa Tainei Sfântului Maslu în cadrul Anului Omagial al Sfântului Maslu şi Îngrijirii Bolnavilor şi modul în care trebuie primită aceasta cu nădejdea vindecării sufleteşti şi trupeşti.

Agapa frăţească a fost prilej de împlinire a actului de cinstire a Sfântului Voievod, iar sărbătorile comunei din zilele de 08-09 iulie au încununat într-un mod fastuos acest moment de bucurie al comunităţii.

Related Posts

Sari la conținut