Resfinţire de biserică la Parohia Stelnica

Duminică, 6 mai 2012, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a fost prezent în mijlocul credincioşilor din parohia Stelnica, pentru sfinţirea lucrărilor exterioare ale bisericii, întocmirea Sfintei Mese şi sfinţirea clopotniţei.

Programul liturgic a început cu sfinţirea lucrărilor exterioare ale bisericii şi s-a continuat cu întocmirea Sfintei Mese, slujbă ce a consacrat altarul de jertfă, pentru a se putea slujii în condiţii canonice Sfânta Liturghie, slujba de căpătâi a creştinilor.

Pentru activitate misionară şi administrativă deosebită Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a hirotesit sachelar pe preacucernicul părinte Marius Stanchi, parohul parohiei Stelnica, Protopopiatul Feteşti.

La momentul predicii Preasfinţia Sa a explicat credincioşilor prezenţi înţelesul duhovnicesc al pericopei evanghelice, îndemnând credincioşii să fie participanţi activi la viaţa liturgică şi socială a bisericii; de câte ori vom auzi clopotul şi vom vedea Sfânta Biserică, să ştim că aceasta este lacul Vitezda şi că aici este preotul care, în numele lui Hristos, e chemat să slujească, să ajute, să vindece singurătatea, să ne cheme la comuniune, preotul care în numele lui Iisus Hristos cel înviat ne învaţă să fim oameni unii pentru alţii.

Preasfinţia Sa i-a felicitat pe cei care au contribuit la această frumoasă lucrare de restaurare a bisericii din Stelnica.

După Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie s-a săvârşit slujba de parastas pentru ctitorii bisericii, care au trecut la cele veşnice. A urmat slujba de sfinţire a clopotniţei.

Preasfinţia Sa a vizitat şi biserica parohială „Adormirea Maicii Domnului” din Feteşti, lăcaş ce urmează a fi sfinţit.

Related Posts

Sari la conținut