Vizitati locatia amintita...

Pozitie: Calarasi, Stefan cel Mare, ?TEFAN CEL MARE

Vedere stradala disponibila la o distanta de aproximativ: metri de obiectiv (folositi mouse-ul pentru deplasare)

Vedere satelit
Traseu GPS
Info Reper
Pe aceeasi tema
Prohodirea Părintelui Tudora Ioan de la Parohia Ștefan cel Mare
19 Mai, 2017

Joi, 18 Mai 2017, preoții din cadrul Protopopiatului Fetești au prohodit pe Preacucernicul Părinte Tudora Ioan pe ultimul drum împreună cu toți membrii parohiei, colegi preoți, rude, cunoscuți și apropiați.

După săvârşirea Sfintei  Liturghii  de către preoții din cercul pastoral, a început slujba de înmormântare, oficiată de  un impresionant sobor din Protopopiatul Fetești, sub protia Preacucernicului Părinte Vicar Eparhial  Rafael Mâț, care a transmis binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, rostind  un cuvânt de îmbărbătare şi mângâiere sufletească pentru familie și pentru cei îndureraţi.

Părintele Tudora Ioan a fost preot paroh la parohia Ștefan cel Mare din anul 1992 până în prezent, timp în care a făcut o lucrare preoțească deosebită încununată în anul 2013 cu Darul Crucea Sloboziei de către Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor.

Durerea familiei a fost alinată de numărul mare al colegilor preoți veniți la prohodire în cadrul slujbei speciale dedicate preoților, alături de Preacucernicul Părinte Vicar Ghibanu Ionuț din Arhiepiscopia Târgoviștei , Preacucernicul Părinte Gavrilă Cristi, Consilier Eparhial Administrativ, Preacucernicul Părinte Marian Pătărlăgeanu, Protopop de Fetești, Preacucernicul Părinte Butu Ionuț, Protopop de Slobozia precum și colegii de generație.

În cuvântul de final, Preacucernicul Părinte Vicar Ghibanu Ionuț din Arhiepiscopia Târgoviștei a  transmis un cuvânt de alinare din partea  Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, pentru Păritele Tudora Ioan, fratele nostru în Hristos.

Purtat pe umerii preoţilor, părintele Tudora Ioan a înconjurat pentru ultima dată biserica, apoi a fost dus la locul de veci, fiind  înmormântat în loc de cinste în cimitirul parohial.

 

A consemnat Preacucernicul  Părinte Marian Adrian, Secretar al Protopopiatului Fetești.

© 2018 - Retea web Episcopia Sloboziei si Calarasilor
Un concept Lacasuri Ortodoxe®. Powered by NETCreator
NETCreator