Vizitati locatia amintita...

Pozitie: Ialomita, Platonesti, PLATONE?TI

Vedere stradala disponibila la o distanta de aproximativ: metri de obiectiv (folositi mouse-ul pentru deplasare)

Vedere satelit
Traseu GPS
Info Reper
Pe aceeasi tema
Pe urmele Sfântului Apostol Andrei
30 Iunie, 2016

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Vincenţiu – Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, în data de 20 iunie 2016, Parohia ,,Sfinţii Împăraţi” din Protopopiatul Feteşti, s-a organizat  pelerinaj la Mănăstirea Dervent şi Peştera Sfântului Apostol Andrei din Arhiepiscopia Tomisului, pentru tinerii din cercul catehetic al Parohiei. Acest proiect  a fost susţinut financiar de doamna Florica Gheorghe (Pavel).

Tinerii au fost  încântaţi, de vizita la Mănăstirea Sfântului Apostol Andrei – primul aşezământ creştin din România,  peştera în care acesta s-a nevoit, aflând de la ghidul mănăstirii istoricul acesteia.

Potrivit tradiției, locul peșterii Sfântului Andrei a fost un puternic centru spiritual. Din aceasta peşteră Apostolul Andrei şi-a trimis ucenicii la propovăduirea Evangheliei lui Hristos.

La mănăstirea ,,Izvorul Tămăduirii” Dervent, grupul de tineri au aflat de la ghidul mănăstirii despre Sfintele Cruci, unde mii de credincioşi îşi găsesc alinare trupească şi sufletească.

Pelerinajul a avut un rol educativ şi de întărire sufletească, fiind organizat cu ocazia Anului Omagial al educaţiei religioase a tineretului ortodox.

 

A consemnat Preot Paroh PAVEL TITEL, Parohia ,,Sfinţii Împăraţi” – Protopopiatul Feteşti

© 2018 - Retea web Episcopia Sloboziei si Calarasilor
Un concept Lacasuri Ortodoxe®. Powered by NETCreator
NETCreator